Çocuğunuzun 7 Farklı Öğrenme Yöntemi

Abdulkadir Özbek

Çocuğunuzun 7 Farklı Öğrenme Yöntemi Nedir?

Bütün çocuklar farklı şekillerde (görsel, işitsel, kinestetik) öğrenirler. Bazı çocuklar bilgiyi gördüklerinde, bazıları duyduklarında ve bazıları pratik bilgiye sahip olduklarında ve dokunabildiklerinde daha kolay öğrenirler.

Çocuğunuzun hangi kategoriye girdiğini anlamak önemlidir, çünkü bu onların bilgiyi daha iyi anlamalarına yardımcı olacaktır ve öğrenme kısa vadeden daha kalıcı olacaktır.

Görsel

Çocuğunuzun 7 farklı öğrenme yönteminden ilki “Görsel Öğrenme”. Görsel öğrenen çocuklar bilgiyi görebildiklerinde daha iyi anlarlar. Bu durumda, çocuğun bilgileri okumasına ve yazmasına izin verilirse, çocuk daha iyi konsantre olabilecektir.

Bilgi kartları

Çocuğunuz yazımları ve hatta kavramları öğreniyorsa, bunları küçük kartlara yazmak ve defalarca ona göstermek, bu kavramları çok daha hızlı anlamasına ve öğrenmesine yardımcı olacaktır.

Çizim

Çizim

Çocuktan çalıştığı şeyi çizmesini istemek, materyali daha iyi görselleştirmesine de yardımcı olabilir. Bunun bir avantajı da ince motor becerilerinin gelişmesine yardımcı olmasıdır.

Karalama

Çocuğunuzun 7 farklı öğrenme yönteminden bir diğeri ise “Karalama”. Genellikle, çocuklarımızın ders çalışırken dikkatlerinin dağıldığını düşündüğümüz ve karalamalar yaptıklarını görürüz. Ancak gerçekte olan, karalama işleminin o noktada çalıştıklarını hatırlamalarına yardımcı olması ve böylece daha sonraki aşamada hatırlamanın daha kolay hale gelmesidir.

İşitsel

Bilgiyi duyduklarında daha iyi öğrenen çocuklar işitsel niteliktedir. Doğası gereği işitsel olan çocuklar, materyali yüksek sesle okuyarak veya başka birinin okumasını dinleyerek daha iyi öğrenirler. Bu bağlamda, sesli kitapları ciltsiz kitaplardan daha yararlı bulabilirler.

Müzik

Müzik

Müzik dinlemek de çocukların çalışmalara konsantre olmalarına yardımcı olabilir.

Kinestetik

Çocuğunuzun 7 Farklı Öğrenme Yöntemi

Kinestetik olan çocukların daha iyi anlamak ve işlemek için konularına dokunabilmeleri ve hissedebilmeleri gerekir. Bu çocuklar için, pratik uygulamalarla öğrenmek, sesli okumaktan veya yazmaktan daha yararlı olabilir.  

Paylaş
Yorum Yaz
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Login

0
Would love your thoughts, please comment.x